Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Azerbaycan'da

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan resmi ziyareti kapsamında Azerbaycan'a geldi.Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan resmi temaslarda bulunmak üzere...

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan resmi ziyareti kapsamında Azerbaycan'a geldi.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Bakü'de "Bakutel-2017" Uluslararası Telekomünikasyon ve Bilgi Teknolojileri Fuarı'nı ziyaret etti. Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen "Bakutel-2017" fuarında Azerbaycan, ABD, Çin, Türkiye ve bir çok ülkeyi 200'e yakın şirket temsil ediyor. Fuara Azerbaycan başta olmak üzere Türkiye, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, İran, İtalya, Fransa, Kanada, Slovenya, Gürcistan ve Hırvatistan ulusal stantlarıyla katıldı. Türkiye ulusal standını ziyaret eden Bakan Arslan görevlilerden bilgi aldı. Bakutel-2017 fuarı 8 Aralık'a kadar kapılarını ziyaretçilerine açık tutacak.
Ahmet Arslan, "Bakütel güzel bir organizasyon yıllardır gelenek haline geldi. Türkiye'deki firmalar olarak her zaman katılıyoruz. Özellikle Türk firmaları bölgesel olarak çok güzel hizmet vermeye başladılar. Sadece GSM operatörlerimiz değil bu sektöre destek veren firmalarımız da dahil. Bunu bölgesel yaygınlaştırmak adına burası güzel bir platform. 10'un üzerinde Türkiye'den firma var. Çok güzel ilgi görüyoruz. Yaptığımız hizmetlerle ilgi görüyoruz. E-Devlet platformunda 35 milyon kullanıcıya varmış durumdayız. 120 milyona yakın işlem görülüyor. Türkiye'deki bütün şirketlerin yaptığı işleri düşündüğünüzde bunların sadece Türkiye ve bölgesinde kalmayıp dünyanın her yerine yaygınlaştırılması lazım. Şirketlerimizin diğer şirketlerle olan farkını gördüğümüzde gerçekten memnun oldum. İnşallah çok başarılı sonuçlar alınacak" dedi.
Ahmet Arslan programı kapsamında Bakan Arslan bugün Bakü'de düzenlenecek Bilgi İletişim Teknolojileri Bakanları 2. Toplantısı'na katılacak. Azerbaycan İletişim ve İleri Teknoloji Bakanı Ramin Guluzade'yle ikili görüşme gerçekleştirecek ve Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilecek.