Vatandaşların ilk tercihi Osmangazi Köprüsü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın dün açılışını yaptığı Osmangazi köprüsü vatandaşların ilk tercihi oldu. Vatandaşlar köprüden 11 Temmuz...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın dün açılışını yaptığı Osmangazi köprüsü vatandaşların ilk tercihi oldu. Vatandaşlar köprüden 11 Temmuz tarihine kadar ücretsiz geçebilecek.

İstanbul-İzmir arası ulaşım mesafesini 9 saatten 3,5 saate indirecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol projesinin en önemli ayağı, Osmangazi köprüsü dün hizmete açıldı.

Osmangazi Köprüsü'nün açılışını dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım gerçekleştirdi. 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometre uzunluğundaki Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol projesi'nin en önemli güzergahı olan Osmangazi Köprüsü vatandaşların ilk tercihi oldu. İlk araçların saat 00.00'da geçtiğini Osmangazi Köprüsü, ilk gününde vatandaşlar tarafından kullanılmaya başladı. İstanbul'dan yola çıkan vatandaşlar, Gebze kavşağından Osmangazi Köprüsü bağlantı yoluna dahil oluyor. 40 kilometrelik bağlantı yolunun ardından sürücüler Osmangazi Köprüsü'ne ulaşıyor. Osmangazi Köprüsü'nü kullanan sürücüler Altınova'ya 4 dakikada ulaşabiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış programında köprüden geçişlerin ücretsiz olduğunun müjdesini verdi. Osmangazi Köprüsü'nden vatandaşlar 11 Temmuz tarihine kadar ücretsiz olarak yararlanabilecek.

Öte yandan Osmangazi Köprüsü için daha önce açıklanan 35 Dolar+KDV (121 TL) olarak belirlenen geçiş ücretinde indirime gidildi. Köprüden geçiş ücreti 25 Dolar+KDV (90 TL) indirildi.