Whatsapp Kişisel Bilgileri Facebook ile Paylaşacak

En çok tercih edilen anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp kişisel bilgileri Facebook ile paylaşmak için bir güncelleme yayınlıyor.

En çok tercih edilen anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp kişisel bilgileri Facebook ile paylaşmak için bir güncelleme yayınlıyor.

Bu güncelleme sayesinde yaptığı yeni güvenlik politikası ile sizden bilgilerinizi Facebook üzerinden daha iyi reklam kalitesi sunabilmek için kullanmak adına izin istiyor.



Şu an dünyanın en popüler ve en çok tercih edilen iki uygulaması olan WhatsApp ve Facebook birbirlerine daha iyi destek olabilmek için mesaj servisinde bulunan kişisel bilgilerinizi Facebook üzerinden paylaşmak istiyor.

WhatsApp'ın bu özel bilgileri paylaşabilmesi için öncelikle sizden bir onay alması gerekiyor. Bu sebeple hem Android platformlar için hem de iOS platformlar için bir güncelleme yayınlayan firma güncellemenin ardından WhatsApp uygulamasını açmak istediğiniz zaman karşınıza bir onay sayfası çıkaracak bu onay sayfasını okumadan lütfen direk onayla seçeneğine basmayın. Eğer onayladığınız ilkeleri kişisel bilgileriniz Facebook üzerinde paylaşılmasını istemiyorum seçeneğini tıklamazsanız bilgileriniz paylaşılabilir.

Bilgilerin Paylaşımı Nasıl Engellenir?


Yani gizlilik politikasını okuyun seçeneğini tıkladığınız zaman karşınıza çıkan "Facebook'un bana daha iyi bir reklam ve ürün deneyimi sunabilmesi için, WhatsApp ürün bilgimi Facebook'la paylaş. Bu ayarla sohbetleriniz ve telefon numaranız paylaşılmaz" şeklinde bir açıklamanın yanındaki kutucuğu onaylarsanız bilgileriniz ikincil bir kaynak tarafından paylaşılamaz ancak bu güncellemeyi haberimizden önce aldıysanız ve ayrıntıya bakmadıysanız korkmayın ayarlar kısmında bulunan hesap bilgilerimi paylaş seçeneğini manuel bir tuş ile kapatmanız mümkün.



Berkay Eke / Technosfer