Yalova Bayram Sonrası, Topcular'dan Sakin Dönüş

Bayram sonrası, Topcular'dan sakin dönüşKURBAN Bayramı tatilini tamamlayan İstanbullu ve Trakyalı tatilcilerin dönüşte Osmangazi Köprüsü'nün yanı sıra ek sefer konulan İDO'ya ait Topçular-Eskihisar arabalı vapurlarını kullanması, yoğunluğu azalttı.

Bayram sonrası, Topcular'dan sakin dönüş

KURBAN Bayramı tatilini tamamlayan İstanbullu ve Trakyalı tatilcilerin dönüşte Osmangazi Köprüsü'nün yanı sıra ek sefer konulan İDO'ya ait Topçular-Eskihisar arabalı vapurlarını kullanması, yoğunluğu azalttı.

Toplam 9 günden oluşan Kurban Bayramı tatilini son gün yaşanacak yoğunluğu dikkate alarak erken tamamlayan İstanbul ve Trakyalı tatilcilerin dönüşü devam ediyor. Yalova'ya gelen tatilciler, ya Topcular-Eskihisar arasında çalışan İDO'ya ait arabalı vapurları tercih ediyor veya yeni açılan Orhangazi Köprüsü'nü.. Bazı tatilciler Körfezi karayolu ile geçerken Yalova'da bu yıl önceki bayramların aksine sakinlik yaşanıyor.

İDO NUN SEFER SAYISINI ARTIRMASI ETKİLİ OLDU

Yalova'da dörnüş yolunda yoğunluğun yaşanmamasında, İDO'nun, Topcular-Eskihisar arasındaki arabalı vapur sefer sayısını artırması etkili oldu. İDO, normalde 16 olan gemi sayısını 18'e çıkardı. İDO yetkilileri, yaptıkları açıklamada 18 geminin durmaksızın çalıştığını, Topcular'dan dolu kalkan arabalı vapurların, Eskihisar'da beklemeksizin hemen geri döndüğünü açıkladılar.

Bu arada Yalova Valiliği, kent içinde araç yoğunluğun yaşanmaması için belirli noktalarda görevlendirdiği trafik polisi ve jandarma sayısını artırdı.