Dilara Koçak'tan Sonbahar Detoksu Önerileri

Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Koçak, kışa hazırlanmak için nasıl bir sonbahar detoksu yapılmalı sorusunun cevabını veriyor.


Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Koçak'ın sonbaharı detoks önerileri, yazın yorucu temposu ile geçiştirdiğimiz bedensel ihtiyaçları yerine koymaya yardımcı oluyor. Uzman Diyetisyen Dilara Koçak; besin, egzersiz alternatifleri ve Uludağ Doğal Maden Suyu'nun zengin mineral desteği ile bahar yorgunluğundan nasıl kaçınılması gerektiği açıklıyor. Bahar geçişlerinde iyon dengesi bozulan hava, vücudun dengesini de bozuyor. Bitkinlik, güçsüzlük, enerji noksanlığı, isteksizlik, uykusuzluk ve vücutta karıncalanma gibi belirtilerle ortaya çıkan bahar yorgunluğu metabolizmadaki bazı değişiklerden veya beslenme düzeni gibi konulardan kaynaklanabiliyor. Tüm bunlara karşı kolayca yapabileceğiniz sonbahar detoksu yazın yorucu temposundan arınmanın, bahar yorgunluğuna yenik düşmemenin ve kışa hazır olmanın en kolay yolu.

Doğal Maden Suyu Tüketimi Önemli

Detoks programının en önemli parçalarından biri sıvı desteğidir. Sıvı ve elektrolit kaybı gün içinde kendinizi halsiz ve yorgun hissetmenize neden olabilir. Hatta tansiyon dengesizliği ve baş ağrısına da yol açabilir. Bu sebeple özellikle geçiş aylarında sıvı ve elektrolit dengesini sağlanmak için yeterli miktarda su tüketiminin yanında günde 1-2 şişe doğal maden suyu içmek hem fiziksel gücünüzü artıracak hem de daha iyi hissetmenize yardımcı olacaktır. Program süresince papatya, adaçayı, rezene, ısırgan, ekinezya, melisa, karahindiba çaylarından birini limon ilavesiyle tercih edebilirsiniz.