Erkekleri cinsellikten korkutan 6 sebep

Uzman Klinik Psikolog ve Hipnoz Uzmanı Mehmet Başkak, erkeklerde görülen cinsellik korkusunun temelinde çok çeşitli nedenler bulunduğuna dikkati çekiyor.

ÇOCUKLUKTA YAŞANAN CİNSEL İSTİSMAR

Çocukken yaşanmış cinsel istismar vakaları nedeniyle gelişen cinsellik korkusuna erkeklerde sıkça rastlanır. Çocukken cinsel istismara maruz kalmış bir erkek için genel olarak diğer insanlara açılmak ve onlarla ilişki kurabilmek neredeyse imkansız hale gelmiş olabilir. Bu durum her türlü istismar vakası için geçerlidir.

Fiziksel, psikolojik ya da cinsel istismara maruz kalmış kişilerin gelecek yaşamlarında cinsel hayatlarıyla ilgili problemlerle karşılaşmaları muhtemeldir. Çocukken maruz kalınan istismar tabi ki bir erkeğin hayatının başka yönlerini de etkiler. Böyle bir tacize maruz kalmak travmatize edici bir durumdur ve bir erkeği yapmak istediği şey için harekete geçmekten alıkoyabilir. Çünkü hayata karşı cesareti kırılmıştır. Bu olay bir erkeğin hayatını çok çeşitli yönlerden etkiler ve bunu kontrol etmek onun için mümkün olmayabilir.