Oyuncak seçimi çocukların karakter gelişimini etkiliyor!

Oyuncaklar çocuğşun zihinsel ve duygusal gelişimini büyük boyutta etkiler, çünkü çocuklar oyuncaklar vasıtasıyla hem oyunlarını hem de düşünce dünyalarını geliştirme şansına sahip olurlar. Psikiyatri Uzmanı Dr. Orhan Karaca görüşlerini aktarıyor.


Çocuk kendini, çevresini hayatı oyun yolu ile tanır. Oyun oynarken çevresindeki kişilerle iletişim halinde olduğu için zekası, hafızası, kelime bilgisi ve duyguları gelişmektedir. Rastgele alınmış oyuncaklar onları derinden etkilerken, bilinçli seçilen oyuncaklar ise etkili mesajlar vermektedir.

ÇOCUĞUN KARAKTERİNİ ŞEKİLLENDİRİYOR MU?

Çocuklar seçtikleri ve oynadıkları oyuncaklar ile aslında ebeveynlerine mesajlar verirler. Oyuncak seçimleri yapılırken çocuğun zeka gelişimini destekleyici, öğretici tercihler yapılmalıdır. Eğitici oyuncaklar eğlenceli oldukları kadar çocukların kendilerini ve çevrelerini tanımalarına da yardımcı olmaktadır. Bu oyuncaklar çocukların yaşlarına ve becerilerine uygun olarak seçildiklerinde çocukların gelişimleri üzerindeki etkileri de net bir biçimde görülmektedir.