Uzm. Dr. Cem Aslan: "Estetik operasyonlar benlik saygısını arttırıyor"

Estetik, Plastik, Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Cem Aslan, estetik ameliyatların kadınlara öz güven kazandırdığını söyledi.Tıptaki ilerlemeler sayesinde estetik ameliyatlarda sorunsuz...

Estetik, Plastik, Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Cem Aslan, estetik ameliyatların kadınlara öz güven kazandırdığını söyledi.
Tıptaki ilerlemeler sayesinde estetik ameliyatlarda sorunsuz ve iyi sonuçlar elde ediliyor, kişi kendini daha mutlu hissediyor. Medical Park İzmir Hastanesi Estetik, Plastik, Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Cem Aslan, "Meme cerrahisini 18-40 yaş aralığındaki kadınlara yapıyoruz. Genellikle meme estetiği 25-35 yaş aralığında daha çok tercih ediliyor. Gebelik ve emzirme, sık kilo alıp verme, hormonal ve genetik durum ile orantılı vücut isteği gibi nedenler kadınları meme cerrahisine yönlendiriyor. Meme estetiğinde aşırı büyük memeleri küçültüp toparlama ve küçük memeleri büyütme ameliyatlarını yapıyoruz. Özellikle doğum sonrasında, memede hem küçülme, hem de sarkma meydana gelebiliyor. Memenin düzeltilmesi, dikleştirilmesi ve büyütülmesi işlemlerini uyguluyoruz. Tercihimiz meme protezi. Meme cerrahisini hem meme altı, hem de koltuk altından yapabiliyoruz. Tabii ki bu süreçte önerilerimiz ve yönlendirmelerimiz olabiliyor" dedi.

"Benlik saygısı artıyor"
Meme estetiğinin sağlık sorunları dışında isteğe bağlı olarak da tercih edilebildiğini kaydeden Uzman Dr. Cem Aslan, "Estetik operasyonlar kadınlarda benlik saygısını arttırıyor. Bazı kadınlar vücutlarını daha orantılı hale getirmek için memelerini büyütmeyi düşünürken, bazıları da emzirme sebebiyle şekli bozulmuş olan memelerini şekillendirmek ve eski formuna döndürmek isteyebiliyorlar. Meme ameliyatlarını genel anestezi altına yapıyoruz. Hastadan pansuman ve dinlenme süreci nedeniyle kendisine 1 hafta zaman ayırmasını istiyoruz. Ameliyatın ardından 1 ay kadar yoğun spor aktivitelerinden uzak durulması gerekiyor. Ayrıca bu dönemde sporcu veya özel sütyen kullanılmasını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

"Emzirmeyi etkilemiyor"
Dr. Cem Aslan, meme operasyonlarının emzirmeyi olumsuz yönde etkilemediğini kaydederek, "Memeye konulan silikonun emzirmeye ve çocuğa bir zararı yok. Süt kanalları zarar görmüyor. Ancak meme büyütme operasyonunu doğumdan hemen sonra yapmıyoruz, emzirme döneminden sonra 1 yıl geçmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Büyük meme erkeği rahatsız ediyor"
Uzman Dr. Cem Aslan, "Erkeklerde özellikle meme büyümesi olarak adlandırılan jinekomasti durumunda meme cerrahisini uyguluyoruz. Lazer cihazı ile yağ dokularını eritiyoruz ve ardından liposuction ile yağları alıyoruz. Ayrıca aşırı kilo kaybeden erkeklerde de meme sarkması oluyor. Cerrahi olarak fazla deriyi kesiyoruz ve kalmış yağ dokularını alıyoruz. Erkeklerde meme küçültme ameliyatları son dönemde artış gösterdi. Büyük meme erkekleri rahatsız ediyor" şeklinde konuştu.